(C) AF Fotografie

Radioreportage: “E3 Harelbeke, excentrieke klassieker”

In Harelbeke werd donderdagavond het nieuwe boek “E3 Harelbeke, excentrieke klassieker” voorgesteld. Arno Vanhaverbeke en Arnd Leroy spraken met de auteurs en oud-winnaars over de ziel van de West-Vlaamse voorjaarsklassieker.

Naar aanleiding van de zestigste editie van E3 Harelbeke ging het Wielermuseum op zoek naar het DNA van de E3. Het resultaat is een ‘salontafelboek’ met unieke foto’s, wielermemorabilia en straffe verhalen over een excentrieke klassieker. De auteurs zijn Patrick Cornillie, die al een pak wielerboeken op zijn conto heeft, en Thomas Ameye en Dries De Zaeytijd van het Wielermuseum in Roeselare.

Arno Van Haverbeke en Arnd Leroy gingen luisteren naar de boekvoorstelling en keerden terug met deze reportage: