Topschutter Saadi voelt zich goed in Kortrijk

Een aantal studenten van Howest (Gretel, Camille, Qiuyi, Stijn en Tim) maakten deze reportage (in het Engels) over hoe KV Kortrijk nieuwe buitenlandse spelers probeert te integreren. Ze kregen onder meer topschutter Idriss Saadi en directeur voetbalzaken Karim Belhocine voor hun camera.

 

Elk jaar organiseert de opleiding journalistiek van Howest samen met Quindo in de eerste week van het academiejaar een internationaal getint project waarbij alle studenten (jaar 1-3) én Erasmus- en uitwisselingsstudenten samenwerken. Voor 2016 was het centrale thema: #SeeMeCity, lokale verhalen uit Kortrijk voor een jong en internationaal doelpubliek. In interdisciplinaire team van vier à vijf studenten werken de studenten samen aan een eigen crossmediaal platform.