Wikicommons

Vrouwelijk verzet: op zoek naar vergeten verhalen uit het dameswielrennen

Voor het tweede jaar op rij werken studenten sportjournalistiek aan Howest samen met het Wielermuseum in Roeselare. Zowel het museum als de opleiding journalistiek delen de passie voor goed vertelde verhalen over de koers en het leven daarrond. De samenwerking focust dit jaar op het vrouwenwielrennen, een vaak onderbelicht deel van de wielerwereld.

De tweedejaarsstudenten die kiezen voor het keuzetraject sportjournalistiek zijn op zoek gegaan naar voormalige Belgische wielrensters met een boeiend verhaal.

Van links naar rechts: Loïc Richet, Silvan Caulier, Steffi Verheye, Steffy Merlevede (Sporza), Dries De Zaeytijd (Wielermuseum), Jarne Pollie, Jules De Jonghe en Arjen T’Sjoen

Tijdens hun research krijgen de studenten hulp van Dries De Zaeytijd, wetenschappelijk medewerker van het Wielermuseum. En voor het radiodeel van hun opdracht, worden ze gecoacht door gastdocente Steffy Merlevede van Sporza Radio. De reportages, foto’s en korte biografieën die de studenten maken, kunnen nadien ook door het Wielermuseum gebruikt worden bij bijvoorbeeld een tijdelijke expositie.

Dit zijn de wielrensters waar de studenten binnenkort langsgaan voor een interview:

Vanaf december vallen de radioreportages van de tweedejaarsstudenten te beluisteren op deze website. De resultaten van het project van vorig jaar, ‘De vergeten renners‘ kunt u hier opnieuw bekijken en beluisteren.