Regi Van Acker (Deinze): “Geef mij maar een derby tegen Zulte Waregem of Gent”

In Brugge en in Deinze zijn ze deze morgen wellicht met een kater wakker geworden. In West-Vlaanderen met een domper, want de landskampioen werd uitgeschakeld in de Crocky Cup. In Oost-Vlaanderen na een zware nacht, want daar werden 100 vaten opgedronken na de 2-0-zege.

Voetbaltrainer Regi Van Acker is wakker geworden met een goed gevoel. Zijn ploeg kon landskampioen Club Brugge uitschakelen in de Beker van België. Toeleven naar die wedstrijd werd toch iets anders gedaan dan normaal. “Uiteindelijk speelden we tegen een Club Brugge dat 22 op 24 haalt. Alle tickets gingen de deur uit, alle restaurants waren volzet. Om die drukte te vermijden hebben we met de ploeg voor de wedstrijd iets gaan eten. Dit doen we normaal niet bij thuiswedstrijden”, vertelt Van Acker. Ook het wedstrijdblad zag er anders uit dan zaterdag. In de voorafgaande competitiewedstrijd tegen Seraing werden er 6 wissels gedaan. “Dat had deels te maken met de bekerwedstrijd tegen Club Brugge, maar we hebben een brede kern van 17 spelers. Iedereen moet speelminuten krijgen”, benadrukt de coach.

Niet minimaliseren

De thuisploeg ging de rust in met een 1-0 voorsprong. Mehdi Tarfi scoorde op het halfuur een heerlijk doelpunt. “Ik heb mijn spelers verteld dat we niet mochten achteruit kruipen. Vorige zaterdag stonden we ook voor aan de rust, maar verloren we nog met 2-1. Dat scenario wilde ik absoluut vermijden”, geeft Van Acker mee die sinds twee jaar actief is als hoofdtrainer bij Deinze. Het werd zelfs 2-0 na een kopbal van Arnaud De Greef. Na de wedstrijd werd gesproken over een zwak Club Brugge met weinig grinta. “Ik vind dat we de zege niet mogen minimaliseren. Brugge startte met  Vossen en Schrijvers. Vanaken en Wesley zijn later ingevallen. Het is onze eigen verdienste dat we hen geklopt hebben”.

De spelers van Deinze kregen vandaag na de winst geen vrijaf. “Er was wel plaats voor een klein feestje. Deze middag staan we gewoon weer op het veld. De training zal wel iets rustiger zijn dan normaal”, vertelt de coach. Het antwoord op wie Van Acker het liefst uit de loting ziet komen ligt meteen klaar. “Geef mij maar een derby tegen Zulte Waregem of Gent. Liefst iets uit onze buurt”, rond Van Acker af.

De Oost-Vlamingen wachten in spanning af naar de loting. Die vindt plaats na de wedstrijd tussen Anderlecht en Union. Zaterdag ontvangt Deinze RFC Liege in eigen huis.