Silvan Caulier

Het vrouwelijk verzet: Evy Van Damme

Evy Van Damme is bij het grote publiek misschien beter bekend als de ex van Nick Nuyens, maar zelf heeft ze ook een mooie carrière bijeen gefietst. Op twaalfjarige leeftijd begint haar wielercarrière op de piste en op de weg. Al van bij de Nieuwelingen wordt ze op zestienjarige leeftijd Belgisch kampioene op de weg en op de piste. Die lijn blijft ze doortrekken tot de profs.

Ze begint haar profcarrière in 1999 bij het Vlaanderen 2002 Ladies Team. In haar tweede en derde jaar pakte ze de Belgische titel op de weg bij de Elite Dames. In het jaar 2000 wint ze naast de titel op de weg ook nog alle titels die er gereden worden op de piste in Antwerpen.

In 2002 treed Van Damme aan bij de beloften op het Europees Kampioenschap in Bergamo. In een duel met de Duitse Trixi Worrack trekt ze net aan het kortste eind.

Evy Van Damme trekt in 2004 naar het Keuken Redant wielerteam samen met Heidi Van De Vijver. Na een jaar houdt ze het daar voor bekeken en keert ze terug naar het Vlaanderen team dat dan voluit Vlaanderen-Capri Sonne- t-interim heet.

De ex-wielrenster kan tevreden terugblikken op een mooie carrière gevuld met enkele Belgische titels. Nu werkt de voormalige kampioene bij Telenet en is ze vooral fulltime huismama.