Voetbalcrashes: van Legear tot Agüero

Voetballers en auto’s zijn geen goed huwelijk, dat bleek al eerder. Afgelopen donderdag nog reed de taxichauffeur van Sergio Agüero tegen een verkeerspaal in Amsterdam. En hij is lang niet de enige voetballer die zo’n akkefietje tegenkomt.

Het maakt blijkbaar niet uit waar je plaatsneemt in de auto. Agüero zat veilig op de achterbank met zijn gordel om en toch crashte de auto nog. En er zijn nog voetballers die pech hadden als passagier:

  • Franck Ribéry speelt sinds jaar en dag bij Bayern München. Toen hij twee jaar was, raakte hij betrokken bij een verkeersongeval samen met zijn ouders. Hun auto reed in op een truck. Ribéry overleefde het ongeluk, maar hield er wel enkele omvangrijke littekens op zijn gezicht aan over. Meer dan honderd hechtingen waren nodig om de wonden op te lappen. Het leverde hem de bijnaam “Scarface” op.

That feeling when the sun is finally back in Munich ☀???????????????????? @fcbayern #training #RBLFCB #FR7????

Een bericht gedeeld door Franck Ribéry (@franckribery7) op

  • Junior Malanda is een naam die jammer genoeg ook in dit lijstje past. Malanda was op weg naar de luchthaven, waar hij samen met zijn ploeg VFL Wolfsburg op stage zou vertrekken. Een vriend van Malanda zat aan het stuur. De combinatie van overdreven snelheid en een nat wegdek bracht de wagen aan het slippen. Het 20-jarig talent was op slag dood.

 

Vaak zijn het ook de voetballers zelf die verantwoordelijk zijn voor de brokken. Zelfs de groten der aarde hebben het al eens vlaggen:

  • Wayne Rooney crasht auto’s in bijberoep. De Engelse international reed al een volledig garagepark in de prak. Staan op zijn lijstje: een Range Rover van 82.000 euro, een Escalade van 51.000 euro en een Aston Martin van 210.000 euro. Gelukkig verdiende hij op dat moment meer dan 14 miljoen per jaar.

 

  • Mario Balotelli staat bekend als losbol op training en onvoorspelbaar tijdens de match. Ook naast het veld kleurt hij graag buiten de lijntjes. Enkele weken nadat hij in 2010 bij Manchester United terecht kwam, vernielde hij zijn Audi R8 door tegen een andere auto aan te rijden.

 

  • Jonathan Legear is de Belgische inzending voor dit lijstje van brokkenmakers op de weg. In 2012, op het moment van zijn crash speelt hij in Rusland, maar dat belet hem niet om nog eens in België van zich te laten horen. Om 5u30 ’s ochtends parkeert hij zijn Porsche in de winkel van een tankstation in Tongeren. Resultaat: auto perte totale en een lichtgewonde.