(C) European Parliament

Liefde voor elkaar en liefde voor sport

Geen partner en op zoek naar jouw droomvrouw of man? Misschien is sporten de oplossing. Heel wat koppels leren elkaar kennen in de sportwereld en delen naast een liefde voor elkaar ook een liefde voor sport. Om dit te bewijzen brengen we 3 bekende sportkoppels in beeld.

Brian Lynch en Kim Clijsters

Beide voormalige topsporters. Lynch, afkomstig uit Great Falls in Amerika, begon zijn carrière als basketballer in de ploeg van het Villanova College. In 2000 kwam hij naar Europa en in 2005 wist hij daar met zijn toenmalige ploeg, Euphony Basket Bree, landskampioen te worden. Tennisster Kim Clijsters werd in Bilzen geboren en is de dochter van een sportkoppel: Lei Clijsters en Els Vandecaetsbeek (voormalig voetballer en voormalig turnster). Ze mocht zichzelf lange tijd nummer één op de WTA-ranglijst noemen.

Hiking in beautiful Scotland. #familytrip #nature #relax #justthe4ofus ( not for long) ????????☘???? #eaglebrae

Een bericht gedeeld door Kim Clijsters (@clijsterskim) op

De twee stapten op 13 juli 2007 in het huwelijksbootje. Dit jawoord moest uiterst privé gehouden worden en gebeurde daarom heel vroeg in de ochtend. Later dat jaar werd bekendgemaakt dat een dochtertje op komst was. In 2013 en 2016 werd Clijsters voor de tweede en derde keer moeder van twee zoontjes.

Andre Agassi en Steffi Graf

Een koppel dat een liefde voor tennis deelt. Agassi, voormalig tennisser uit de Verenigde Staten, won in 1999 als vijfde speler alle vier de grandslamtoernooien. In 2006 was hij bovendien recordhouder met zijn 17 Masters Series titels maar werd sindsdien door meerdere spelers overtroffen. Agassi’s echtgenoot Steffi Graf begon haar profcarrière in 1982 en won maar liefst 22 maal een Grandslam-toernooi. De Duitse besloot in 1999 een punt te zetten achter haar indrukwekkende tennisloopbaan.

Agassi en Graf begonnen een relatie nadat ze in 1999 beiden de Franse open kampioenschappen op Roland Garos hadden gewonnen. Drie jaar later trouwde het paar in Las Vegas en vandaag hebben ze samen twee kinderen.

Ids Postma en Anni Friesinger

Een paar dat uit twee voormalige langebaanschaatsers bestaat. Postma nam in 1993 deel aan het WK voor junioren en behaalde een zilveren medaille. Een jaar later debuteerde hij bij de senioren. Zijn sportieve hoogtepunt beleefde de Nederlander in 1998, hij werd toen niet alleen wereldkampioen allround maar wist ook een gouden medaille op de Olympische Winterspelen te veroveren. De carrière van zijn vrouw is al even imposant, Friesinger werd in 2001, 2002 en 2005 namelijk wereldkampioene in dezelfde sporttak als haar echtgenoot. Verder werd ze rond diezelfde periode vijfmaal Europees kampioene allround.

De twee trouwden op 11 augustus 2009. Dit gebeurde in het gezelschap van 20 gasten in Salzburg. Tegenwoordig woont het echtpaar op een boederij in Deersum (Nederland). Samen hebben ze twee kinderen: Josephine en Elisabeth.