Filip Bossuyt

Jens Keukeleire spurt naar Lotto Soudal

Deze week kondigde Jens Keukeleire aan dat hij na acht jaar het Australische team Orica-Scott verlaat. Hij tekent een contract voor twee jaar bij Lotto Soudal, de ploeg van andere snelle mannen als Tiesj Benoot en Jens Debusschere.

Keukeleire was niet op zoek naar een nieuw team, maar toen Marc Sergeant, de sportief manager van Lotto Soudal, kwam aankloppen, ging de bal aan het rollen. Lotto Soudal bood Keukeleire een tweejarig contract aan. Op dat moment begon Keukeleire na te denken over een volgende stap in zijn wielercarrière. Er waren ook andere teams geïnteresseerd, maar Lotto was het meest concreet. Keukeleire had een goed gevoel bij de ploeg en vindt ook dat ze een goede structuur hebben. Daardoor koos hij er voor om de overstap te maken naar de Belgische ploeg.

Orica- Scott

Het team van Shayne Bannan (algemeen manager) en Jens Keukeleire zijn als vrienden uit elkaar gegaan. Aangezien hij zes jaar lang bij de ploeg had gereden, was Orica voor Jens een echte familie. De rol binnen zijn nieuwe team is nog niet bekend, maar dat zal de toekomst wel uitwijzen.

Keukeleire is tevreden over zijn seizoen: “ Ik ben in het algemeen tevreden over de progressie die ik dit jaar heb gemaakt. Al vond ik mijn voorjaar zelf wat minder, maar vooraleer de Vlaamse klassiekers begonnen, had ik mijn betere vorm te pakken.” Zo reed hij in Gent-Wevelgem nog naar een mooie tweede plaats. “Helaas moest ik de Ronde van Vlaanderen missen door ziekte, maar voor Parijs Roubaix was ik weer fit” , vertelt Keukeleire. Hij vindt dat hij in het algemeen sterker is geworden. Hij kan de finale van eendagskoersen beter lezen en begrijpen. De laatste week van de Tour vond hij zijn beste week in de etappekoers.

Wereldkampioenschap  

Keukeleire moest het doen met een 87ste plaats op het wereldkampioenschap in Bergen. De verwachtingen die hem vooropgesteld werden, lagen in de lijn van zijn verwachtingen. Zijn doel voor dit WK was om de kopmannen zo lang mogelijk bij te staan. Persoonlijk vond hij het een goed WK, maar hij had de kopmannen graag wat langer bijgestaan.

Specifieke doelen voor volgend jaar heeft hij nog niet vooropgesteld. Hij wil een zo goed mogelijk voorjaar rijden en hij wil graag eens meestrijden voor de grote prijzen zoals een overwinning in een voorjaarsklassieker. Een goede voorbereiding naar het Belgisch Kampioenschap vindt hij wel belangrijk. Keukeleire wil zelf graag de Giro, Vuelta of Tour rijden. “Natuurlijk is de Tour het meest logisch, heel wat renners willen graag de Tour rijden”, zegt Keukeleire.