Vergeten Renner: Robert Vermeire

Bert Vermeire is geboren op 2 november 1944 in Beernem. Vermeire is een voormalig Belgisch veldrijder. Van 1964 tot 1979 reed hij bij de amateurs. In deze categorie won hij acht keer het Belgisch kampioenschap en vijf keer het wereldkampioenschap.

Pas op zijn 35ste maakte Bert Vermeire de overstap naar de profs. Zijn profcarrière liep van 1979 tot 1986. Zijn voornaamste tegenstanders waren Roland Liboton, Albert Van Damme en Erik en Roger De Vlaeminck. Als prof nam hij nooit nog een wereldtitel en hij werd ook geen Belgisch kampioen meer. Op de Belgische kampioenschappen werd Bert Vermeire wel nog vijf keer na elkaar tweede na Roland Liboton. In totaal haalde hij als prof nog 64 overwinningen binnen.

Op zijn 42ste stopte Bert Vermeire met koersen, in totaal won hij meer dan 200 veldritten. Na zijn veldritcarrière begon Vermeire als bondscoach. Nu is Bert Vermeire nog steeds een grote liefhebber van de cross. In de winter gaat hij elk weekend samen met zijn vrouw en andere ex-renners kijken naar het veldrijden.