Knack blijft ongeslagen tegen dapper Menen

In een goed gevuld Schiervelde begon Knack het sterkst aan de wedstrijd. Na twee minuten stond er al een 4-1 op het bord. Menen wist zich heel even te herpakken, maar Knack kon na enkele rake smashes toch weer uitlopen: 16-8. Na dik 20 minuten stond de logische 1-0 setstand op het bord (25-15).

Wie verwacht had dat Knack over Menen zou walsen, was hier aan het verkeerde adres. Menen herpakte zich volledig en was in set twee baas over de wedstrijd. Onder impuls van het Poolse duo Mikolay Sarnecki en Janusz Górski leidde Menen met 6-12 in de tweede set. Roeselare knokte zich wel nog terug tot 13-15, maar het was toch Menen dat de tweede set binnenhaalde met 21 tegen 25.

In set 3 hetzelfde verhaal. Opnieuw trok Menen het laken naar zich toe. De thuisploeg bleef in hetzelfde bedje ziek als in de vorige set, te veel foutenlast. Menen profiteerde en pakte de set met 18-25 en verzekerde zich van een onverhoopt punt.

Roeselare had dus werk aan de winkel wilde het zijn ongeslagen status behouden. In de vierde set kon Roeselare al snel een beslissende kloof slaan, onder impuls van Tuerlinckx (25-16). Een spannende tiebreak besliste over winst en verlies. Tot de kantwissel (8-7) ging het gelijk op, maar daarna was het uitblinker Orczyk die de thuisploeg naar de zege loodste: 15-11.

Roeselare blijft ongeslagen leider maar laat een punt liggen. Volgende zaterdag trekt het naar Lindemans Aalst. Prefaxis Menen heeft gestreden, blijft hangen op de zesde plek en trekt met een punt terug naar de grensstad. Volgende speeldag wacht een verplaatsing naar Volley Haasrode Leuven.

Reacties: “Staan terug met onze voetjes op de grond.”

  • Hendrik Tuerlinckx (Knack Roeselare): “We startten heel sterk aan de wedstrijd. Als we op dit niveau bleven spelen, was het een simpele driesetter, maar we lieten Menen in de match komen. Hun recepties waren beter in set 2 en 3 en ze kwamen in de match met enkele krachtige smashes. Uiteindelijk is het goed dat we vijf sets nodig hadden, we staan weer met de voetjes op de grond.”
  • Emile Rousseaux (Trainer Knack Roeselare): “Menen is een tegenstander die veel respect verdient. We wisten op voorhand dat dit een moeilijke wedstrijd ging worden, maar ik ben wel enigszins ontgoocheld in de manier van spelen van mijn ploeg vandaag.”
    “Vanavond kregen een aantal andere jongens een kans, want ik probeer een systeem te hanteren waarin iedereen belangrijk is. Helaas moet ik vaststellen dat niet iedereen vanavond zijn kans heeft gegrepen. Toch wil ik mijn volledige kern gebruiken.”
  • Leonis Dedeyne (Prefaxis Menen): “De nederlaag komt hard aan. Je krijgt niet iedere dag de kans om zo’n wedstrijd te komen spelen op Roeselare en 1-2 voor te komen. In set twee zijn we in de match gekomen en hebben we gespeeld zoals Roeselare, met minder risico in onze aanvallen. Het vertrouwen groeide en we geloofden in een stunt, maar het mocht niet zijn.”

Bekijk de match op het Snapchatverhaal van HowestSportJrn:

 

Foto’s:

Knack-Menen_match

Knack-Menen_publiek

Herbeleef de wedstrijd: