Volg ons via Snapchat!

Sportverslaggeving is vandaag veel meer dan het traditionele wedstrijdverslag in de krant, op televisie of op een klassieke website. Jonge en minder jonge sportliefhebbers willen hun favoriete sport ook meteen live kunnen volgen. En dat op de kanalen waar zij sowieso aanwezig zijn: in de eerste plaats Facebook, maar ook via Twitter en Snapchat.

Vanaf half november trekken studenten sportjournalistiek van Howest naar verschillende sportevenementen om daar live verslag uit te brengen via online en sociale media.

We starten in het weekend van 19 en 20 november. Op zaterdag is er de West-Vlaamse derby in het volleybal, Knack Roeselare – Prefaxis Menen, en op zondag de WB Veldrijden in Koksijde. U kunt alles volgen op deze website U23 – playground voor studenten sportjournalistiek (www.sportjournalistiek.be) en zaterdagavond ook via de officiële Twitter– en Facebookaccounts van Knack Roeselare.

Voeg alvast de snapchat-account toe waarop de studenten vanaf nu kunnen experimenteren met verslaggeving via hun smartphone: dit weekend, maar ook later!

snap