Foto © SV Reeshof

“Sfeer staat al tien jaar centraal bij SV Reeshof”

Regen, donkerte en stilte in de Tilburgse straten. Maar in de Nederlandse vierdeklasser SV Reeshof branden de lichten, zijn de trainingsvelden druk bevolkt en maalt niemand om de regen. Reeshof leeft, maar dat was bijna tien jaar geleden anders.

De U15 is een van de trainende groepen, onder begeleiding van coach Appie Sopamena en hulptrainer Victor Nuyten.Victor is al zeven jaar aan de slag bij Reeshof, maar hij kent de club al langer: “Reeshof is de nieuwe naam voor wat ooit Triborgh was. Die club is failliet gegaan omdat ze slecht bestuurd werd, en ze diep in de schulden zaten”, vertelt Victor.

“Een nieuw logo, een nieuw bestuur, een nieuwe naam. Het ideale recept voor een nieuwe levendige club!”

De gemeente drong aan op de herleving van de club voor de lokale jeugd. En zo gebeurde het ook: een nieuw bestuur richtte Reeshof op. “Een nieuw logo, een nieuw bestuur, een nieuwe naam. Het ideale recept voor een nieuwe levendige club! De faciliteiten bleven dezelfde, maar de werking is helemaal veranderd”, zegt Victor enthousiast, “de club is nu veel gezonder!”

 Jubileum

Reeshof bestaat al sinds 2008. Het bestuur van Reeshof organiseert bij het begin van het seizoen een feestavond om dat te vieren. “We zijn een heel gezellige ploeg, dat was de bedoeling vanaf het begin. Sfeer staat al tien jaar centraal. De club blijft ook groeien omdat er veel positieve mond-tot-mondreclame is”, zegt Appie.

Het bestuur wil dat de eerste ploeg promoveert naar de derde klasse, maar volgens Victor mag het nog net een tikkeltje ambitieuzer: “Na bijna tien jaar moeten we nog proberen om alle trainers wat meer op één lijn te krijgen. Appie en ik zijn heel fanatiek en ambitieus.”

Tien jaar Reeshof, tien jaar gezelligheid en tien jaar clubliefde. Reeshof is een succesverhaal. “Een gebrek aan talenten hebben we alleszins niet, nu moeten we enkel nog wat hoger proberen grijpen,” concludeert Victor.

Naam Victor Nuyten
Functie in de ploeg Al zeven jaar hulptrainer bij U15 SV Reeshof
Favoriete ploeg “Manchester City en Barcelona, ze spelen modern voetbal en de beste spelers lopen daar rond. Het zijn gewoon de leukste wedstrijden om naar te kijken!”

Naam Appie Sopamena
Functie in de ploeg Al tien jaar coach van U15 SV Reeshof
Favoriete ploeg Barcelona. Plezier staat voorop en technisch voetbal is wat volgt. Niet het kick-and-rush wat in het rauwe Engeland de standaard is.”