Smartphonevideo en sportjournalistiek: een winnende combinatie?

Online video zit de laatste jaren enorm in de lift en dat is niet anders in de sportjournalistiek. Vandaag is een (sport)journalist vaak een ‘one-man-army’ die, gewapend met zijn smartphone én kennis van zaken, crossmediaal verslag uitbrengt: tekst, audio, maar ook video.

Gastdocent Renaat Schotte (Sporza) liet de studenten sportjournalistiek van Howest enkele weken terug een bijdrage voor Sportweekend zien die – behalve enkele wedstrijdbeelden – volledig gedraaid en gemaakt is met zijn eigen iPhone. Hij gaf de studenten enkele belangrijke tips mee en stuurde ze dan zelf op pad om zonder professionele camera’s een geslaagde sfeerreportage te maken.

De komende dagen ziet u de resultaten hier op sportjournalistiek.be:

  • 28/4: Arnd Leroy en Arno Vanhaverbeke: Een dag in het spoor van de vips tijdens de E3 Harelbeke.
  • 30/04: Arthur Van de Putte, Emma Smekens en Christiaan Verschave: Daviscup Tennis: België – Italië.
  • 02/05: Heike Nelis en Pauline Farazijn: Parijs-Roubaix door de ogen van een bijzondere supporter.
  • 04/05: Valerie Van Avermaet en Lisa Pieters: Victor Schelstraete, een nieuw Gents bokstalent.
  • 06/05: Anton Peene en Maxim Bille: Wielerbelofte Maxime De Poorter in ‘zijn’ Kattenkoers.