Oud-student Simon Bossuyt debuteerde op Sporza Radio

De wedstrijd tussen Charleroi en KV Kortrijk (1-1) van afgelopen zaterdag zal voor altijd bij Simon Bossuyt (22) in het geheugen gegrift staan. Het was immers het debuut van Simon als radioverslaggever voor Sporza Radio (VRT). Simon studeerde af aan Howest in 2016 en ging aan de slag buiten de journalistiek: hij werkt nu bij DEX als e-marketeer. Het beste bewijs dat de journalistieke skills ook buiten de klassieke media renderen, want Simon maakt er ook regelmatig online video’s.

Tijdens zijn opleiding aan Howest kwam Simons voorliefde voor sport al duidelijk naar boven en die passie is nooit helemaal verdwenen. Vandaar dat Simon zich een tijdje terug kandidaat stelde voor een job als freelance verslaggever bij Sporza Radio. Hij slaagde voor de – strenge – selectieproeven en zal dus vanaf nu af en toe op Radio 1 te horen zijn.

Beluister hier een fragmentje van zijn flitsen van afgelopen zaterdag tijdens Charleroi-Kortrijk.