New York Yankees at Baltimore Orioles. ALDS Game 1. October 7, 2012.

Iconische NBA-reporter Craig Sager overleden

De basketbalwereld is een beetje kleurlozer geworden. Craig Sager, de legendarische NBA-reporter, is niet meer. Hij verloor de strijd tegen leukemie op 65-jarige leeftijd.

Bijna 40 jaar lang stond Sager aan de zijlijn van NBA-matchen, bekend om zijn maatpakken in alle kleuren van de regenboog. Zijn interviews waren gemoedelijk, persoonlijk en doorspekt met humor. Dat maakte hem populair bij de fans, spelers en coaches.

“Craig Sager was een geliefd lid van de Turner familie en was een bron van inspiratie voor ons allemaal. Er zal nooit nog iemand zijn zoals Craig”, zegt David Levy, baas van Turner Broadcasting System in een persbericht.

Vanuit de NBA stromen de steunbetuigingen toe. NBA-baas Adam Silver vertelt: “Craig was even belangrijk voor de NBA als de spelers en coaches. Een authentieke en essentiële stem die het basketbal versloeg voor meer dan 26 jaar”

In april 2014 kondigde Sager aan dat hij leukemie had. Hij stopte met verslaggeven om de ziekte te bestrijden en onderging twee beenmergtransplantaties. In maart 2015 keerde hij terug naar de NBA, die hem met open armen verwelkomde. Maar in maart 2016 kreeg hij te horen dat de ziekte terug was. Gisterenavond verloor hij definitief de strijd. Hij werd 65 jaar.

Zijn collega en goede vriend Ernie Johnson kwam al met een indrukwekkend filmpje.

Oranje, roze of appelblauwzeegroen. Geen enkele kleurencombinatie was Sager te gek. Doorheen de jaren verzamelde hij een indrukwekkende collectie aan over-the-top pakken.