EPO 2.0: Sportzomer 2020

Een sportzomer die we ons nog lang zullen herinneren, maar misschien willen we dat wel niet. Ik blikte even terug op wat er zich tot nu toe allemaal afspeelde in de sportwereld.

Voor velen is deze zomer er eentje om snel te vergeten. Hun favoriete voetbalploeg moeten volgen op de televisie, de wielerfans die hun helden over de meet zagen komen zonder toeschouwers, en nog zoveel meer. Ik blikte even terug op de sportzomer tot nu toe.

Beginnen doen met met Formule 1. Hamilton en Verstappen konden met enige vertraging van start gaan in hun snelle bolides. Wie won welke race en wat gebeurde er nog allemaal?

Vervolgens kijken we terug op het wielrennen. Het koersjaar werd een beetje opgeschoven en begon pas op 1 augustus. En alsof dat nog niet genoeg was, waren er al vele valpartijen te noteren. Enkele met dramatische gevolgen, wij hadden een gesprek met de mental coach van Deceuninck-Quick-Step.

Daarna is het de beurt aan de Jupiler Pro League, net zoals de Formule 1 en het wielrennen, ging deze pas van start in augustus. Over de nieuwe hymne en de bekerfinale kan je meer horen in mijn podcast.

Ten slotte sluiten we af met wat sport aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Wat met de NBA en de NHL? Ik zette voor u de meest opvallende prestaties even op een rijtje.