EPO #4: impact coronavirus op de sportwereld

In de vierde en tevens laatste aflevering van EPO bespreken we de toch wel grote impact die het coronavirus heeft op de sportwereld. Vanaf zondag 17 mei kunt u hier terecht voor een uurtje luisterplezier.

In het eerste luik van onze podcast hebben we het over blessures. Veel recreatieve sporters gaan nu meer sporten dan anders. Welke invloed heeft dit op hun lichaam? Ook voor topsporters kan deze crisis een roof zijn op hun lichaam. We bespreken dit met Jasper Ameye, kinesist bij eersteklasser Cercle Brugge en Louise Dejonghe, kinesist van beroep en verzorgster bij tweedeprovincialer SC Zonnebeke.

Iedereen denkt te weten wat E-sports is, maar is dat ook wel zo? In deze aflevering komt Stefano Pinna, ex-wereldkampioen Fifa wat meer uitleg verschaffen. We hebben het met hem ook over de mogelijkheden die de coronacrisis met zich meebrengt voor de E-sports wereld.

Ook de nieuwe koerskalender mogen we natuurlijk niet vergeten. In deze laatste aflevering van EPO komt profwielrenner Laurens De Vreese van Astana zijn mening geven. We hebben het met hem ook over zijn veranderde trainingen en de keuzes die hij zal moeten maken qua wedstrijden.

Niet alleen de wielrenners maar ook de organisatoren van wielerwedstrijden zijn getroffen. De organisator van de E3 BinckBanck Classic, Jacques Coussens verschaft ons een woordje uitleg. De E3 BinckBank Classic staat namelijk niet op de vernieuwde koerskalender.

Last but not least bespreken we de start van de Bundesliga. Koning voetbal is terug en dat stemt ons natuurlijk meer dan tevreden. In deze rubriek wisten we een internationale gast te strikken, namelijk Bundesliga-kenner Ronan Murphy!