(c) Wikipedia

HERBELEEF: MVDP wint de Rectavit Series Waaslandcross.

Mathieu Van der Poel heeft de Waaslandcross gewonnen. Hij deed dat na een nieuwe solo slim. Quinten Hermans werd tweede, Pidcock derde.

In een kurkdroge editie van de Waaslandcross startte Quinten Hermans als snelste. Na een eerste versnelling van Tom Pidcock reed een kopgroep van twaalf de eerste keer het zand in. Daarbij was ook drievoudig wereldkampioen Zdenek Stybar. Pidcock trok in de tweede ronde nog een keer stevig door, enkel Hermans, Bosmans en Van der Poel konden volgen. Op dat moment was al duidelijk dat de winnaar van voor zat.

De wereldkampioen leek niet zinnens om er meteen een harde koers van te maken, dus zette Wietse Bosmans zich maar op kop. Voor Pidcock ging het niet snel genoeg en hij versnelde. Hierdoor moest Bosmans lossen en hadden we het podium al samen rijden. Na een foutje van Hermans op het einde van de zandstrook kan Van der Poel een kloofje slaan. Pidcock geeft nog alles om terug te komen, maar de vogel is gaan vliegen.In de achtergrond lijkt Stybar naar een vijfde plaats toe te rijden, maar die moet hij uiteindelijk laten aan Jens Adams.

Als Pidcock inziet dat de wereldkampioen gaan vliegen is, zet hij zich in het wiel van Quinten Hermans. Het ziet er lange tijd naar uit dat de twee gaan vechten tot het eind. Net op dat moment versnelt Hermans. Pidcock probeert nog aan te klampen, maar wordt uiteindelijk toch op meer dan een minuut derde. Mathieu Van der Poel mag zo voor de derde keer de handen in de lucht werpen in Sint-Niklaas.