HERBELEEF: Van der Poel demonstreert in Loenhout

Mathieu van der Poel heeft de Azencross in Loenhout gewonnen, de vijfde manche van de DVV Verzekeringen trofee. Na een ware demonstratie won de Nederlander voor wereldkampioen Wout Van Aert en Toon Aerts, die wel leider blijft in het klassement.

Door het stijgende vormpijl van Wout van Aert werd er gehoopt om eindelijk nog eens een spannend duel tussen hem en Van der Poel te krijgen. In de jeugd-en damescategorieën bleek ook dat het erg moeilijk was om weg te rijden op het snelle parcours. Maar Van der Poel bewees al snel het tegendeel. We waren nog geen halve ronde weg of de Nederlander trok er al op uit. Wout van Aert en Toon Aerts waren niet bij machte om hem iets in de weg te leggen.

De voorsprong werd elke ronde groter en zo kwam ook de leidersplaats van Toon Aerts in het DVV-klassement in gevaar. Aerts had niet zijn beste dag en klaagde achteraf ook over de slechte samenwerking in de achtervolgende groep. Meeusen, Vanthourenhout, Sweeck en Merlier konden lang aanklampen bij Van Aert en Aerts, maar moesten uiteindelijk toch afhaken, in het geval van Sweeck door pech. Van der Poel trok er zich niks van aan en pakte zijn 19de zege van het seizoen. Van Aert klopte Aerts in de sprint voor de tweede plaats. Aerts kon wel zijn leidersplaats in het klassement behouden en heeft nog 11 seconden voorsprong op Van der Poel.