Herbeleef : Filou Oostende – Besiktas Sompo Japan

Vanavond krijgt Filou Oostende Besiktas over de vloer. De topploeg uit Turkije beschikt over heel wat ervaring. Ondanks de goede resultaten in de reguliere competitie ( Oostende staat eerste in de Belgische eerste klasse, Besiktas vierde in Turkije ), staan beide ploegen respectievelijk laatste en voorlaatste in poule D van deze Champions League-campagne. Beide ploegen wisten slechts een van hun vijf wedstrijden te winnen. Bij Besiktas spelen enkele topspelers om naar uit te kijken. Kyle Gibson, tijdens het seizoen 2015-16 actief bij Oostende, komt dit seizoen uit voor Besiktas. Daarnaast beschikken ze over Phil Pressey, die drie seizoenen in de NBA speelde. De voormalige point guard speelde in zijn rookie seizoen voor de Boston Celtics. Het wordt dus uitkijken naar die twee. De laatste confrontatie tussen Besiktas en Oostende werd gewonnen door de Turken. In de winter van 2017 werd het 87-77 voor Besiktas. Maar er is ook goed nieuws, Oostende won ooit van Besiktas. In 1999 won Oostende een thuiswedstrijd tegen Besiktas met 93-65. Oostende beschikt over een uitstekende thuisreputatie in de competitie, dus wie weet zit er vanavond een stunt in tegen Besiktas!