Bouwheer stadion KVK pas eind dit jaar bekend

Op 29 oktober kondigden KV Kortrijk, stad Kortrijk en Intercommunale Leiedal aan dat er een nieuw stadion komt voor de West-Vlaamse eersteklasser. Wie de bouwheer van dat stadion zal zijn, maakt Intercommunale Leiedal pas eind dit jaar bekend. De Vlaamse Bouwmeester selecteert nu drie à vijf geïnteresseerden uit alle inzendingen.

In de zomer van 2018 moeten de plannen voor het nieuwe stadion van KV Kortrijk afgewerkt zijn. Maar wie het stadion zal bouwen is nog niet bekend. “Die informatie is strikt vertrouwelijk, maar zal eind dit jaar naar de buitenwereld gecommuniceerd worden”, aldus Steven Vanassche van Intercommunale Leiedal, die het stadionproject coördineert.

Het is wel al zeker dat er meer dan enkel voetbal zal plaatsvinden op de nieuwe site. “Een voetbalstadion kan niet meer zonder een bijkomend programma”, vertelt Wout Maddens (Open VLD), schepen van ruimtelijke ordening van stad Kortrijk. “Hiervoor denken wij aan horeca, hotels, fitness en andere sportfaciliteiten, concertruimte en kantoren. Langs de andere kant mag dat dan wel geen concurrentie bieden aan de winkels in de binnenstad. Maar een stadion waar enkel om de twee weken een wedstrijd plaatsvindt, is niet rendabel genoeg.”

Wat met het Guldensporenstadion?
Doordat er een nieuw stadion in Kortrijk komt, rijst de vraag wat er met het huidige  Guldensporenstadion zal gebeuren. “Het oude stadion kan geïntegreerd worden samen met het bestaande sportcentrum van de Wembley”, vertelt schepen Maddens. “Bovendien heeft KVK met zijn nieuwe plannen nog een oefencomplex nodig. Het is zeker niet de bedoeling om op de plaats van het oude stadion woningen te gaan bouwen.”

Twee weken geleden organiseerde KVK al een persconferentie waar de eigenaar van de club, de Maleisiër Vincent Tan, de bouw van het nieuwe stadion toelichtte.