Stunt van formaat: Maaseik herrijst in Roeselare

Knack Roeselare heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen. Noliko Maaseik won tegen alle verwachtingen in met 0-3 op Schiervelde. De thuisploeg kon nooit echt een vuist maken en was te slordig op de beslissende momenten. Maaseik toonde dan weer ontzettend veel grinta en lijkt dan toch mee te kunnen spelen voor de titel.

De bezoekers begonnen furieus aan de wedstrijd en liepen al snel uit tot 0-3. Daarna herstelde Roeselare in de eerste set het evenwicht onder leiding van een sterk smashende Tuerlinckx. Het bleef daarna gelijk opgaan, maar het eerste setpunt ging naar een sterk Maaseik onder impuls van Jelte Maan. Na een bloedstollende rally haalden de Limburgers de eerste set binnen: 21-25.

Bloedstollende tweede set

De tweede set startte als een kopie van de eerste. Maaseik nam het initiatief, maar het was toch Roeselare dat als eerste 4 punten uitliep. De set ontpopte zich daarna tot een ware thriller: Knack liet maar liefst 7 (!) setpunten liggen en bij 31-32 pakte Maaseik alsnog tot ieders verbazing de set. De thuisfans werden er even stil van.

Ook de derde set ging gelijk op. Indien Roeselare nog iets wilde rapen, was dit de set van de waarheid. Toch kon de thuisploeg Maaseik nooit op meer dan twee punten achterstand zetten. Sterker nog: de bezoekers speelden bij een tussenstand van 23-24 het eerste matchpunt bijeen. Roeselare ontsnapte,  maar bij het tweede matchpunt voor Maaseik, volgde een rommelige rally: 24-26 zowaar en dus een nederlaag voor Knack waarin het zelf geen set wist te winnen.

Een enorm deugddoende overwinning voor de ploeg van Joel Banks. Het tactische plan van de Brit klopte volledig vandaag. Roeselare blijkt dus toch niet zo ongenaakbaar als gedacht en ging voor het eerst dit seizoen onderuit.