Wout van Aert sluit 2016 in schoonheid af

Wout van Aert heeft de Brico Cross in Bredene op zijn naam geschreven. Hij rekende in de sprint af met Laurens Sweeck. Gianni Vermeersch werd derde.

Het was van de start duidelijk dat het een snelle cross ging worden. Tim Merlier duikte als eerste het veld in en zette onmiddellijk goed door. Zo vormde zich een kopgroep met 10 renners: Michael en Dieter Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Jim Aernouts, Clément Venturini, Gianni Vermeersch, Tim Merlier, Toon Aerts, Wout van Aert en Rob Peeters.

Wout van Aert maakte een foutje in de zandbak, waardoor er een kloof ontstond op de kopgroep. Gianni Vermeersch, Jim Aernouts, Clément Venturini en Michael Vanthourenhout hadden dat in de gaten en gingen er met zijn vieren vandoorVan Aert kon opnieuw aansluiten bij de eerste achtervolgers (Merlier, Adams en Laurens Sweeck) en ging op jacht naar de 4 koplopers.

Van Aert moest alles uit de kast halen, maar kon het gaatje dan toch dichten. Zo kwam alles opnieuw samen en ontstond er een kopgroep van 8 leiders. Met nog 3 ronden te gaan, reed Laurens Sweeck weg. Wereldkampioen van Aert was de enige die hem kon volgen. De achterstand van Vermeersch en co liep al snel op tot 15 seconden, het tempo daar viel stil.

Aan de kop van de cross ging het er wel nog stevig aan toe. Van Aert ging als eerste de laatste ronde in, Sweeck beet zich vast in van Aerts wiel. Ze gunden elkaar geen meter. Het kwam aan op de sprint. De wereldkampioen zette de sprint in, Sweeck moest passen. Vermeersch kwam als derde over de streep.

Reacties: 

  • Wout van Aert: “Ik wist dat het moeilijk ging zijn om het verschil te maken. Ik maakte dan een foutje en zo werd het nog moeilijker. Ik heb vrij snel beslist om alles op de laatste ronde te zetten en dat pakte goed uit. Gewoon sprinten zonder achterom te zien, dat bleek genoeg te zijn.”
  • Laurens Sweeck: “Het moment dat ik naast Wout wilde komen, voelde ik dat hij toch nog meer power had. Ik kon hier en daar wel het verschil maken, maar op die lange stroken kwam hij steeds terug.”
  • Gianni Vermeersch: “Het doet enorm veel deugd. Ik ben blij dat ik eindelijk eens op het podium sta. De voorbije weken voelde ik wel dat het gevoel beter was, maar ik ben echt superblij dat ik op het podium sta. Ik zal proberen om overmorgen in Baal opnieuw een goeie prestatie neer te zetten en dan zien we wel.”

Bekijk de foto’s hier:

Cyclocross Bredene