Van der Poel jumpt naar drie op een rij in Diegem

Mathieu Van der Poel wint voor de derde keer op rij de avondcross in Diegem. Hij kon in de laatste ronde, na een sterke passage in de zandbak, Wout van Aert achter zich laten. Die kwam niet meer terug. Kevin Pauwels werd derde na een spannend duel met Toon Aerts. 

De twee tenoren reden al in de eerste ronde weg van het pak. Kevin Pauwels en Toon Aerts konden het langst bijbenen, maar moesten dan toch een gaatje laten.

Het regende aanvallen van beide koplopers, maar het werd al snel duidelijk dat ze aan elkaar gewaagd waren. In de zesde ronde moest van Aert van de fiets in de zandstrook. Van der Poel profiteerde van dat foutje en ging ervandoor. Van Aert kon toch nog op het wiel komen, maar dat liedje bleef niet duren.

Toch nog spanning troef in de laatste ronde: de twee toppers surplaceten op de brug, waardoor Pauwels en Aerts tot op 15 seconden konden naderen. In de laatste ronde, in aanloop naar de zandstrook, zette Van der Poel de beslissende demarrage in. Van Aert kon niet meer bijbenen. Pauwels en Aerts werden opnieuw naar achteren geblazen. Pauwels kon op zijn beurt Aerts achter zich laten.

Van der Poel hield stand, entertainde het publiek nog eens met een fraaie sprong op de laatste brug en kon zo voor de derde keer op rij in Diegem zegevieren.

Reacties:

  • Mathieu Van der Poel: “Het was een uitputtingslag. Telkens als één van de twee even wou rusten, viel de andere aan. De laatste passage in de zandbak was cruciaal.”
  • Wout van Aert: “Ik wist dat ik als eerste de zandstrook moest aanvatten, maar Mathieu had hetzelfde plan. Hij kwam beter door de zandbak en ik kon het gat niet meer dichten.”
  • Kevin Pauwels: “Ik hoop de twee tenoren dit seizoen nog eens te kunnen bekampen.”

Bekijk  hier de foto’s:

Superprestige Diegem (23/12/2016)