Vergeten Renner: Kevin Van Impe

Kevin Van Impe is de zoon van ex-renner Frank Van Impe en neef van de laatste Belgische Tourwinnaar Lucien Van Impe. Hij werd in 2002 profwielrenner bij Lotto-Adecco. In 2005 schakelde hij over naar Chocolade Jacques – T-Interim. Een jaar later reed hij voor Quick step-Innergetic. Hij beëindigde in 2012 zijn carrière bij Vacansoleil-DCM.
Van Impe was vooral knecht in het profpeloton. Hij knechtte voor onder andere Tom Boonen en Peter Van Petegem. In 2005 werd hij tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne na George Hincapie. Hij werd dat jaar ook tweede in het Belgische Kampioenschap. Zijn grootste overwinning was in 2009 toen hij Dwars Door Vlaanderen won. Verder werd hij ook nog negende in Parijs-Roubaix in 2007.
In 2008 overleed zijn pasgeboren zoontje. Zijn overwinning in Dwars Door Vlaanderen een jaar later droeg hij aan hem op. Sinds 2014 rijdt hij opnieuw wielerwedstrijden bij de Elite zonder contract. Zijn ploeg heet Goma Dakwerken – VDB Steenhouwerij C.T.