‘De vergeten renners’: koersiconen in de schaduw

De voorbije weken gingen twaalf studenten sportjournalistiek van Howest op zoek naar evenveel ‘vergeten’ Vlaamse wielrenners.

Coureurs die een mooi palmares bijeen sprokkelden, maar die – behalve bij de kenners – geen belletjes meer doen rinkelen. Mannen die bewust kozen om na hun koersjaren uit het wielercircus te stappen. Poulidors die nog tijdens hun carrière al in de schaduw reden van kampioenen als Merckx. Of ‘eendagsvliegen’: verdienstelijke knechten die één grote vis wisten binnen te halen, maar daarna in de mist van de wielergeschiedenis verdwenen.

Het Wielermuseum in Roeselare hielp de studenten in de zoektocht naar extra informatie en mooie verhalen. Gastdocent Steffy Merlevede (Sporza Radio) stoomde de studenten klaar om van die verhalen een uitzendbare radioreportage te maken.

Vanaf 7 december ontdekt u hier het verhaal van de volgende twaalf ‘vergeten’ renners: